Så meget kan du låne til dine drømme

Har du drømme, der skal realiseres, men ingen penge at gøre det for? Så er du landet på rette sted, for Alfalån tilbyder attraktive og hurtige forbrugslån til dig, der vil forsøde hverdagen, søsætte dine drømme, betale uforudsete udgifter eller noget helt fjerde.

Men hvor meget kan du låne? Der er forskellige faktorer, der spiller ind på dette område, fx din økonomiske situation, din familiesituation og din arbejdsmæssige situation. Lyder det forvirrende? Læs med, og bliv klogere.


Automatisk kreditvurdering

Når du ansøger om et lån hos Alfalån, så foretager vi en automatisk kreditvurdering, inden vi bevilger dit ønskede lån. Din personlige situation er den primære faktor, når det kommer til godkendelsen og dermed også den afgørende faktor i forhold til, hvor meget du kan låne.


Hvad betyder "din personlige situation"?

Når vi siger, at vi kigger på din personlige situation, når vi skal godkende dit lån, så mener vi, at vi kigger på din nuværende økonomi, din nuværende gæld, tidligere gæld og sidst men ikke mindst på din familiesituation.

- Hvor høj er din indkomst?

Som det første kigger vi på din årsindkomst. Spørgsmålet er, hvor meget du tjener, og om det er sandsynligt, at du har råd til at betale lånet tilbage til tiden.

- Har du gæld?

Som det næste kigger vi på, om du allerede har gæld. Hvis ja, hvordan er forholdet så mellem din årsindtægt og din gældssituation.

- Har du en betalingsanmærkning?

Hvis du har gæld eller tidligere har haft gæld, så kigger vi på, om du har fået en anmærkning som dårlig betaler.

- Hvordan er din familiesituation?

Bor du alene eller har du børn, der skal forsørges? Og hvordan passer din årsindtægt og din familiesituation med tilbagebetalingen af det lån, du ønsker.Hvad skal der til for at blive godkendt til et lån?

Som udgangspunkt kan man sige, at jo bedre din personlige situation er, des større er chancen for at blive godkendt til et lån. Hvis du har en betalingsanmærkning, kan du måske ikke låne så mange penge, som du ønsker, og hvis du er registreret i RKI, kan du slet ikke godkendes.

Vurderer vi, at sammenhængen mellem din årsindtægt og dine udgifter er fin, så godkender vi din låneansøgning med det samme. Jo bedre din økonomiske situation er, des flere penge kan du låne.

Hvor meget kan man låne hos Alfalån?


Alfalån tilbyder Danmarks hurtigste forbrugslån, og hos os kan du låne fra 3.000-75.000 kr. uden at stille sikkerhed. Igen er det din personlige og økonomiske situation, der afgør, hvor meget du kan låne.

Men én ting er, hvor meget du kan låne. En anden ting er, hvor meget du har brug for at låne. Måske kan du godkendes til 75.000 kr., men har i virkeligheden kun brug for 10.000 kr. - hvad gør du så, og hvordan finder du ud af, hvor meget du skal låne?


Det skal du overveje, inden du ansøger


 1. Hvad skal du bruge pengene til?

  Hos Alfalån spørger vi ikke, hvad du skal bruge pengene på. Det er udelukkende din beslutning. Men derfor kan det alligevel være en god idé at overveje, hvad du skal bruge dit lån på. Skal du betale en værkstedsregning, forsøde din hverdag i en periode eller skal pengene bruges på en rejse. Hvis du ved, hvad pengene skal bruges til, så er det også nemmere at finde ud af, hvor meget du skal låne.

 2. Hvor meget har du reelt brug for?

  Selvom det er fristende at låne mere, end du reelt har brug for, så skal du huske, at det ikke er gratis at låne penge. Du betaler både renter og gebyrer, og pengene skal betales tilbage indenfor en given tidsramme. Overvej derfor, hvor meget du reelt har brug for til at føre dine drømme ud i livet.

 3. Hvor meget har du råd til at låne?

  Når du skal låne penge, så er det essentielt at kigge på, hvor meget du har råd til at låne. Et lån skal gerne bruges på at lette din økonomiske situation eller føre drømme ud i livet - det skal ikke forværre din nuværende økonomi. Læg et budget, og kig på dit månedlige rådighedsbeløb. På den måde kan du se, hvor meget du har råd til at betale tilbage hver måned.

 4. Hvor længe vil du skylde penge?

  Løbetiden på dit lån er afgørende for, hvor lang tid du skylder penge. Grundlæggende kan man sige, at jo længere løbetid du vælger, des flere penge kommer du til at betale tilbage. Her handler det om at finde en gylden middelvej, for det nytter ikke at vælge en løbetid, der er så kort, at din daglige økonomi bliver stram og trist. Modsat er der heller ingen grund til at skylde penge længere tid end højst nødvendigt.


Prøv vores låneberegner

Har du overvejet de forskellige parametre, så er tiden kommet til at prøve vores låneberegner. Her kan du justere på to faktorer: lånebeløb og løbetid. Når du skruer op eller ned for faktorerne, kan du se, hvordan den månedlige ydelse ændrer sig, ligesom du kan se både renten og det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Låneberegneren kan være en god hjælp, når du skal finde frem til det lån, der passer bedst til dig og din økonomi.

Beregn dit lån


Beregningen er vejledende og forudsætter, at lånet udbetales til en konto i et pengeinstitut og at tilbagebetaling foregår via BS. Den endelige rentesats afhænger af låneansøgers forhold.

Ydelse 994 kr.

ÅOP 27,96%

Debitorrente 18,4% p.a.

Kreditkomkostninger 0

Tilbagebetalingsbeløb 0Krav til dig der ønsker at låne penge


Den automatiske kreditvurdering hos Alfalån er hurtig og effektiv, men for at du kan blive godkendt til et lån, så er der en række krav, du skal leve op til:

Hvad kræver det at blive godkendt til et lån?


Hos Alfalån kan du låne op til 75.000 kr., og vi stiller følgende krav:

 1. Du skal være fyldt 18 år.
 2. Du skal have bopæl i Danmark.
 3. Du skal have en årsindtægt på minimum 150.000 kr.
 4. Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Kan du sætte et flueben ved alle kravene, så er du klar til at søge om et lån hos Alfalån. Det tager kun 5 minutter at udfylde vores online låneansøgning, 30 sekunder at få en godkendelse og få timer at overføre pengene til din konto. Ansøger du inden kl. 14.00 på en hverdag, så får du pengene samme dag.


Er det svært at blive godkendt?


Hvis du har en sund økonomi og desuden lever op til ovenstående krav, så er det ikke svært at blive godkendt til et lån. Sammenligner du med et banklån, så er det væsentligt lettere at blive godkendt hos Alfalån, og det skyldes, at vi ikke sætter spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene til, ligesom vi ikke kræver, at du skal stille dine værdier til sikkerhed for lånet.

3 råd til dig der vil låne penge


Hos Alfalån sætter vi en ære i at hjælpe folk med at udleve deres drømme og gøre hverdagen sjovere. Men vi sætter også en ære i at foretage en god kreditvurdering, der gør, at ingen risikerer at låne flere penge, end de har råd til at betale tilbage. Går du med tanker om at optage et forbrugslån, så får du vores 3 bedste råd om at låne penge:


Brug hovedet

Som tidligere nævnt er det fristende at låne flere penge, end du har brug for. Men det er ikke nødvendigt. Brug dit hoved, når du ansøger om et lån, og sørg for, at du har råd til at betale tilbage.

Pas afdragene

Når du har optaget et lån, så er det vigtigt, at du overholder din betalingsaftale. Sker der ændringer i din økonomi, der gør, at du ikke kan betale afdragene længere, så kontakt vores samarbejdspartner, Basisbank, med det samme. På den måde kan du få tilpasset lånet til din nye økonomi, så du undgår at blive registreret i RKI.

Find balancen mellem løbetid og ydelse

Inden du ansøger om et forbrugslån, så brug låneberegneren til at finde den rette balance mellem løbetid og månedlig ydelse. Du skal ikke sætte ydelsen så højt, at din daglige økonomi bliver for stram. Modsat skal du heller ikke sætte den så lavt, at du betaler mere tilbage end nødvendigt.


Brug pengene på noget godt

Hos Alfalån spørger vi ikke, hvad dit lån skal bruges til. Men vi håber, at du bruger det til noget godt.

Vi går alle rundt med drømme, og hvis lånet kan hjælpe dig med at udleve dine, så er vi glade. Det kan også være, at du har brug for nye studiebøger, en smartphone eller udbetaling til en ny bil? Eller at du står i en situation, hvor uforudsete udgifter truer med at vælte din økonomi omkuld? Med et forbrugslån fra Alfalån kan du forsøde hverdagen, søsætte dine drømme eller betale regninger - det er dig, der bestemmer.

Fordele og ulemper ved forbrugslån på nettet


De seneste år er det blevet mere og mere almindeligt at låne penge på nettet, og det skyldes primært to ting: Det er blevet nemmere, og lånene er blevet bedre. Tidligere var renterne på online forbrugslån skyhøje, og det afholdt naturligvis mange fra at optage dem. Sådan er det ikke i dag, hvor låneudbyderne slås om at tilbyde kunderne de bedste renter.

Fordele ved online lån


Hos Alfalån får du Danmarks hurtigste forbrugslån, og vi vil gerne fortælle dig, hvorfor vi synes, at det er en god idé at låne dine penge på nettet:

 • Det er hurtigt og nemt at ansøge. Det tager cirka 5 minutter at udfylde vores ansøgningsskema, 30 sekunder at vente på din godkendelse og få timer, før pengene står på din konto.
 • Hvis du underskriver din låneaftale inden kl. 14.00 på en hverdag, så får du pengene på din konto allerede samme dag.
 • Du skal ikke afse tid til at gå i banken og mødes med din rådgiver.
 • Du skal ikke stå til ansvar overfor en skeptisk bankrådgiver, der ikke synes, at det er en god idé at låne penge til at rejse jorden rundt.
 • Du skal ikke stille sikkerhed for dit lån.

Ulemper ved online lån


Når der er fordele ved at låne penge på nettet, så er der selvfølgelig også ulemper. Heldigvis kan de begrænses til følgende:

 • Renten er som regel en smule højere end i banken.
 • Du får ingen vejledning af en bankrådgiver.

Hvad skal du vælge?


Er du i tvivl om, hvor vidt du skal låne dine penge på nettet eller i banken, kan du sammenholde fordele og ulemper, og se, hvilke der vejer tungest. De fleste der optager et lån på nettet, gør det, fordi de ikke orker at diskutere med deres bankrådgiver; det er besværligt og omstændeligt, og chancen for at få et ja er ikke særlig stor. Det er den til gengæld ved online lån, og det skyldes, at du ikke skal stille sikkerhed for et online forbrugslån.

Hvem er Alfalån?


Når man skal optage et lån - uanset om det er stort eller lille - så er det rart at vide, hvem långiveren er. Og faktisk er det ikke Alfalån, der er den egentlige långiver. Det er vores faste samarbejdspartner, Basisbank. Men hvis Alfalån ikke er en bank, hvad er vi så?

Alfalån er et uafhængigt formidlingsselskab, der hjælper private med at låne penge. Enten fordi de ikke kan låne i banken eller fordi de ønsker at holde banken udenfor. Vi formidler altså kontakten mellem dig som låntager og Basisbank som långiver. Det betyder også, at det er vores partner, der varetager både lånet og tilbagebetalingen.

Hvem er Basisbank?

Basisbank A/S er en dansk bank, der udelukkende tilbyder ind- og udlån via nettet, og i øjeblikket er det Danmarks eneste internetbank. Virksomheden har eksisteret siden 2000 og har derfor mange års erfaring med forbrugslån til private.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til Alfalån eller brug for hjælp til at udfylde din låneansøgning, så kan du altid kontakte os på info@alfalaan.dk. Her sidder vi klar til at svare på dine spørgsmål, så du kan få ansøgningen i hus hurtigst muligt.

Har du i stedet spørgsmål til en ansøgning, der allerede er sendt af sted, så er det Basisbank, du skal kontakte. Du kan enten ringe på 70 20 58 22 eller sende en mail på adm@basisbank.dk. Husk altid at oplyse dit personnummer eller dit lånesagsnummer, hvis du vil have et hurtigt og effektivt svar på dit spørgsmål.


Repræsentativt eksempel: Løbetid min. 12 måneder – maks. 72 måneder. Ved et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 5 år, der overføres til en pengeinstitutkonto og tilbagebet. via BS. Månedlig ydelse: 1.037 – 1.337 kr. Debitorrente: 14,85 – 29,85% (variabel i lånets løbetid). ÅOP: 20,7 – 36,8%. Samlede kreditomk.: 22.197 – 40.216 kr. Samlet tilbagebetaling: 62.197 – 80.216 kr. Stiftelsesomk.: 3.200 kr. Mdl. faktureringsgebyr: 33 kr.

Finansieringen udbydes i samarbejde med Basisbank A/S.

Lån ydes jævnfør Basisbanks almindelige forretningsbetingelser for privatkunder. Ifølge kreditaftalelovens §19 kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale indenfor 14 dage jævnfør Basisbanks særlige bestemmelser for lån og kreditter. Den indgåede kreditaftale kan opsiges uden omkostninger.